Dressed for success

En viktig sak att tänka på inför att man ska åka på SM i poetry slam är klädseln. Eller generellt sett är det väl inte så, men vi är några st (främst tjejer, könsstereotypiskt nog) som gärna planerar för att allt ska vara perfekt. För mig handlar det lika mycket om att känna mig bekväm på scen, inget som stramar överdrivet mycket; som att känna mig het. För rent frankt är en bra känsla att ha i magen när man står där på scen och ska läsa: "Jag är bäst i världen. Och jag ska få er att förstå det. Ni ska vilja ha mig just nu."

Idag är jag hemma och kurerar rosslig hals, och passar på att prova igenom garderoben lite. (Vilket var lite för utmattande, så nu återgår jag till John Ajvide Lindqvists zombier igen.) Rösta gärna på de fyra stasser ni föredrar!Tiger

Idag recenserar jag den fantastiska ungdomsboken "Tiger" av Mian Lodalen. Läs recensionen här!

foto: Dan Hansson.

Något att skåla för

Nu kan jag inte hålla mig längre!

Stolt kan jag berätta att min fjortisroman har blivit antagen hos ett förlag! Och om allt går som det är sagt blir det utgivning våren 2012!

 

Det finns inte ord för hur mycket detta betyder för mig. Många är de flickor som drömmer om sin bröllopsdag. På ungefär samma sätt har jag drömt om den dagen då ett förlag anser att mitt skrivande är så bra att de vill investera pengar i det. Nu är den dagen här.

 

Så här glada var vi när vi firade detta, jag och Lovisa. Man ser när jag är ofattbart glad: då visar jag hela tandköttet. Det är så man vet. Häromkvällen firade vi att Lovisa var klar med sin magisteruppsats. Vi börjar bli pinsamt tjenis med bartendern...

 

Fotnot: för att skoja till det satte jag denna uppdatering under kategorin refuseringar. För att visa att de faktiskt inte behöver vara oändliga. Även om jag säkert kommer bli dissad litterärt både en och två gånger till i mitt liv, så gäller det att skrika ut hybrisen när man förtjänar den. Och nu gör jag det! Skål.

Det där med kola

I pausen av "Watchmen"; öppet brev till er självgoda jävlar därute som tror er veta så bra hur allting fungerar:
Varför är det så självklart att Olas karriär ska förstöras av lite kola...... när Mikaels inte gör det?


På liv & död


Igår var Lisa här och hjälpte mig sätta upp de nya gardinerna. Röd sammet! För att endast det bästa är bra nog för min älskade lägenhet. Lisa hjälper = hon säger hur man ska göra, jag gör. (Ev. vi hjälps åt lite grann). "Du måste ju kunna sätta upp gardiner! Så du inte måste ha en stor stark man som gör det åt dig."

 

 

Kvällen avslutades med klädprovning. Malene som hade den goda smaken att ta med sig ost. Och ta med sig den berömda Mats-klänningen hem (klänningen jag köpte för att förföra Mats med; "Jag har vita knästrumpor och inget skydd..." Jag spillde vin på mig tre gånger under kvällen och var sedan Malenes idol ett tag för att jag gjorde vad jag ville och stod för det. Och mitt ex kallade mig fitta, för att jag gjorde vad jag ville och stod för det.)

 

Och på tal om fitta, så har de en utställning på Glassfabriken som heter typ "Eat my pussy", med tavlor på just slick-situationer, garanterat kukfritt. Glassfabriken är stället där jag spenderat ungefär hela eftermiddagen på sant fjortisvis med Frihiof och Agge, samtalandes om livet, skrivandet, kärleken, sexet, med mycket kaffe och socker.

 

Får för övrigt lite dåligt samvete för att jag inte förevigade Gunnars lamp-upphängande med en uppdatering... "Jag ska leta upp de som konstruerat den här lampan och döda dem i sömnen!" Den vita Alien-lampan utan bruksanvisning. Och då ser jag ändå Gunnar som en väldigt fredlig människa.

 

 

På tal om Gunnar så har Gatsby-laget varit här ikväll och vi har repat teampiece inför SM. Å så bra det kommer att bli! Lag Gatsby, som består av mig själv, Lovisa A, Isak och Vilska, har ju fått sitt namn efter Gunnars poesiturneringar hemma hos honom själv. Tävlingarna blev kända för två saker: det var förbjudet att återanvända någon dikt, någonsin. Det vill säga de hårdaste regler man sett i ett poetry slam nånsin. Och det delades ut pengar till vinnarna; ur Gunnars egen ficka. Vi bär stolt upp namnet!

 

 

Se oss tävla i Visby! Den 2-5 juni går SM i poetry slam av stapeln. Läs mer här.


Lets do it again

Luta dig inte mot något...

"Jag satsar på mig."

I startgroparna inför SM laborerar jag lite med dikterna jag har. Försöker välja vilka jag ska satsa på. I SM är det ju bara tre dikter man garanterat får läsa. Och det där med taktik, det är ju så viktigt vilken ordning man tar det i, osv, osv. Hjälp! Ska jag till exempel läsa den här?

och ps: ja, jag ska snart färga om håret. Även om slitet tuggummi också är rätt häftigt...

Rapport från Af-borgen

Snabb som värsta journalisten nästan! Här är min återgivning av gårdagens tillställning i Lund. Det bidde ingen intervju, regelrätt. Men det bidde en fin autograf i nya boken, som fanns till försäljning för 150 kr. Jag pratade med Knausgård som att han var en vanlig människa och var nöjd med kvällen när jag och Lovisa Eklund gled genom den sköna majkvällen till tåget hem.
Och den stora frågan vad jag hade på mig? Turns out att jag hade andra saker att oroa mig över under veckan som gått, och det blev avslappnat i pappas slitna målarjeans och skinnjacka. I rosa hår behöver man inte stajla sig så överdrivet.

awesome things happening


Alan Moore, mannen bakom verk som Jack the ripper-serien "From Hell" och "Watchmen", har gett ut en erotisk seriebok tillsammans med Melinda Gebbie, som heter "Lost Girls". Sen jag först fick nys om den har jag velat ha den. Eftersom jag den här månaden fick lite grann av en chock av rikedom, beställde jag den en sen kväll från adlibris. And now I has it! Bara ligger på mitt golv och väntar. (Kommer med ett omdöme längre fram)
På tal om böcker så fick jag ett litet ryck och köpte på mig böcker jag tänkt läsa tidigare men som inte blivit av. "Tiger" av Mian Lodalen är en sån. Fantastisk guldklimp! Jag kommer att återkomma med en recension på dagensbok av den längre fram.
Sen bara skaffade jag blommor också! Inget dyrt och fancy, vi har ju billiga på jobbet liksom. Kändes extra spännande på bussen hem, med omvårdnaden och så, vara rädd om dem där de stod och tryckte i pappkassen. Se så bra hortensian går ihop med Alice och tjejerna i parken! Och drakbebisen och margritens gröna blad!
Avslutar med en bild från helgens fest. Inga kommentarer på det.

Förberedelse

 

 

Nästa vecka ska jag intervjua Knausgård. Försöker förbereda mig lite, formulera frågor, det ska ju bara vara snabbt, förläggaren påpekade att han är mycket upptagen med sin roman som ska bli klar. Så högproduktiv att det gör ont. Bara några få frågor alltså, i samband med hans uppläsning i Lund. Sitter och tittar på honom när han blir intervjuad i Babel. Jag kommer inte att hinna läsa hans nya förmodligen, som kommer ut i dagarna. Han är het, han pratar norska, jag ser upp till honom som en idiot. Jag måste nog bestämma vad jag ska ha på mig dagen innan. Så att det är ur världen.

Får kanske skaffa en diktafon.


Rosa!


RSS 2.0