Våt sommarläsning

Ja inte vet jag om jag gör mig på radio direkt, men nu har jag medverkat igen. Här i programmet "Ligga med p3" där jag tipsar om erotisk litteratur att läsa i sommar, som recensent för dagensbok. Hör mina tips här!
(För övrigt är det kul att inse att hur mycket "expert" man än kan lura sig själv att man är, så finns det tillfällen när man ändå låter som en liten flicka ertappad med handen nerkörd i kakburken...)

Sommarbilder och skriverier

Idag brusar jag upp lite grann på Joyce Carol Oates senaste. Läs min recension av "En fager mö" här.
(foto: Jeff Sciortino / Albert Bonniers förlag)
Tänkte även passa på att ladda upp lite bilder från det sommaren har haft att erbjuda hittills.
Min käre bror tog studenten. Färdigutbildad snickare med stipendium och allt! Det är inte utan att man blir stolt.
Hemma under dukningen rotade vi fram de gamla fotona på oss, tagna en gång i tiden när pappa önskade sig "snälla barn" till födelsedagen.

Öppet hus där maten räckte men stolarna satts sönder. Helt otippat var jag och Emma de som var kvar sist, framför datorn med allsång till Freddy Mercury. Pappa var också med på ett hörn med "Sweet home Alabama". Om det finns någon låt som är min pappa, så är det den.

 

Om det finns någon låt som är mig, så är det nog "Start wearing purple" med Gogol Bordello. Den spelade den fantastiska dj:n på invigningsfesten av Moriskan, nya utestället i Folkets park, i torsdags. Utmärkt ställe! Snygga lokaler, för kvällen bra musik, jag kommer lätt att gå dit fler gånger.

På förfesten var vi i Martins nya lya, mycket tjusigt och fint läge. Och stukaturer! Jag bestämde att jag och Martin skulle dela på ett paket cigaretter. Så där busigt som jag vill ha det ibland. (Och ganska fånigt, för man får ju både ont i hals och mage efteråt, och hur detta nu gynnar min hypokondri...)

Däremellan har jag hunnit med en snabbvisit till hufvudstaden, för att skriva på kontrakt till romanen. Eftersom detta är det största som hänt mig kommer det en bild på hur jag såg ut på trappan utanför, när jag satt i solen och läste, för tidigt ankommen som vanligt när det är nåt stort, med gigantisk cocktailfrisyr gjord av min frisörkompis Karolina Engdahl, som hennes slutprov i utbildningen. Och efterföljande firande hos Emelie med jordgubbar, champagne, katt och lite högläsning för alla människor som råkade befinna sig där.


SM-hänget 2011 - bilderna!


På färjan var vi trötta. Börjat köra ca 5 på morgonen...
Vårt vandrarhem var dock idel lyx! Här slappar Isak och Josef i solen som aldrig försvann.
Boråstjejerna missade färjan och fick köra sitt första baot via webcam. Det gick oväntat bra!
Vi fick läsa på Almedalsscenen, vilket gick oväntat dåligt. För alla utom Lovisa, tadaa!

Gustav kom!
Ulli och Nils har fått värsta slambebisen!
Affe äter pizza till frukost.
Johan hängde med sig själv. Lovisa hade uggleögon. Kim var snygg. Bebisen var söt.
Lisa tävlade för första gången i SM. Kom bättre än mig, men det gjorde alla från Malmö, jag är inte bitter. Bara omgiven av bra poeter, antar jag... Olivia var underbar som vanligt. Lisas strumpor likaså. Och bilden av mig på toa mitt i natten, där jag lyckas se ut som tretton år. Hur det nu går till.
En dag försvann vi från de andra. Mina snygga skor var inte så snälla. Solen var. Jag drack Monster Energy och det var inte så häftigt som det lät. Men världens bästa dag var det. (i klass med Berzeli park)
Någon hade taggat Lina på en vägg mitt emot vandrarhemmet. Det kändes bra.
Spegelsalen var vackrast. Fast vi var bara där en kväll.
Lovisa och Gustav var jobbiga hångelparet vi älskar att hata.
Draken är en klassiskt gotländsk drake, vad trodde du? Med tillhörande värmeljus-får...
Lola och Nils som emcees.
Många läsningar finns på youtube! Sök på SM 2011, poetry slam, visby, åkesson, t.ex.

Plockgodis

Nej, jag har inga bilder att lägga upp än. Eftersom jag inte ens sitter vid min egen dator. Jag är i Stockholm för att träffa förlaget och skriva på kontrakt, det ni! Nu är det på riktigt. Jag ska komma ut med en bok i vår!
Och SM då?
Så länge kan ni hålla till godo med en artikel jag snabbskrev för dagensbok i helgen.
Eller kolla på när jag kör min Julian Assange-dikt, den jag vann mitt baot med. (Över Michaela Åberg som slutade som tvåa)
Artikel
Film

Mini-kort om SM

Hemkommen från SM i poetry slam. I år var det i Visby, varmt som satan. En underbar vistelse jag ännu inte riktigt hämtat mig ifrån. Vill ni se filmklipp på några av våra läsningar så finns det här.

Gatsbylaget kom tvåa i lagtävlingen och vann gjorde Malmö. Vi äger, så att säga.
Individuell vinnare blev Tobias Erehed från Göteborgslaget. Försynt kille som läser underfundigt på gammaldags poetiskt språk, norrländsk dialekt. Mycket välförtjänt!
Det kommer bilder när jag har fått sova ut.

RSS 2.0