Det är så meningslöst att vara full på en onsdag.

Man sitter kvar tills stället stänger men har ändå ingen mening med sitt leverne just nu, det verkade bra när man gick ut men nu ör man mest bara på väg härifrån, och det finns väl anledningar att tvivla på hälsa, på val, på allt möjligt, men samtidigt är man kvar i sig själv, det enda man vet är att man stpr bakom sig själv, beställer in nötter tilll den där sista jävlig meningslöa ölen, o man skiter verkligen fan i om  framtida arbetsgivare kommer att kolla upp en (det stod väl att läsa i nån tidning nåstans), för man är poet. åtminstone. man kan kriva, det är ok, att skriva om skiten.

Man beställde alltså nötter för man visste att det fanns ingen mat hemma, för det fanns ingen ork till det, dagen gick åt till att prova klänning i olika butiker införhelgen oh nej, det var aldrig prioriterat att köpa mat, toapapper, annat man kan stjäla till sig, god damn it. livet har inte plats för dessa tråkiga detaljer

Man sitter alltså kvar o ja man ser sitt ex, o ja man får väl dåligt samvete, dålig hållning bARA föe sakens jävla skull.'

det är så meningslöst
att vara full
på en onsdag.

men lovisa säger de stänger fyra i malmö

kanske är det bättre

i helgen kommer emil jensen, det blir vårstad, jag har köpt rosévin och knästrumpor, åtminstone händer något

åtminstoen händer något

om nån som inte känner mig läser dt här
så är det väl kul för dem
kanske
med vis revervarion
jag önskar det fanns nån att prata med

det är så meningslöst o ensmt att vara full påen onsdag.

pssst!

Nu finns det uppdaterat med fler bilder o så, Bosse har fixat! Kolla på dem o läs flera av poeternas texter.

www.borasopen.se
Klicka på Kolla på Bosses foton!

Jag har nog glömt att skriva tack för det fina arrangemanget.p Jag är mycket impad över hur fint allt flöt på med jurygrupper, heat som höll tiden, proffsiga och snygga emcees, listan kan göras lång. Ni ska ha eloge för det, babes!

kort återgivelse: Borås Open del 2

image330

Vad det nu har med nånting att göra, men när jag sett "Natural born killers" önskar jag jämt att jag var lite mer som Mallory Knox och att jag hade nån som var lite mer lik Woody Harrelson i min bekantskapskrets som jag kunde stöta på.
Små saker jag glömde skriva från helgens händelser:

Josef Hoffert: "Lina, du kan säga vad som helst och få det att låta erotiskt."

Hemma hos Matiss var det först bara jag o Vilska som kamperade, sedan även Josef. Mys-nästet nr 1, med vin och lugna kvällar. Vad hette den där skånska trubadurkillen nu igen, han som hade en ensam tjej som dansade på scenen och stod i solnedgång och spelade? Vi lyssnade mycket på honom, i alla fall.
Matiss har ett biljardbord som även är ett pingisbord som även är ett fotbollsspelsbord.
Jag ville bara påminna er alla om hur snyggt jag vann i biljard. Aaaaa.
(Lite lite hjälp från Josef men hihi)

"Det var nog lika bra. Jag blir alltid så fjortis när jag ligger med musiker..."

"Jag tror inte på blodsband och inre organ."

Vilska hamnade precis utanför finalplats, nån ska ju göra det också. Mysig kvinna, det där. Argt litet mumintroll med skinn på näsan, och en härlig Norrköpingdialekt som skymtar fram då och då.

Matiss och hans tjej Hanna, - sötast i världen när de dansar runt som fulla lakejer i den lilla lägenheten. Man får hålla sig undan bara.

Han glömde en vers i "Flowers on the wall", trubaduren. It's good to see you, I must go, I know I look upfront / anyway my eyes are not accostumed to this light / and my shoes are not accustomed to this hard cold floor / so I must go back to my room and make my day complete" obs. Linas svengelska och felhörningar när de är som bäst..

Det var faktiskt inga mögliga pizzor på det där stället.

Borde jag berätta om det mysiga kuddrummet? Där jag inte såg någon utnyttja kuddarna genom att grovhångla? Själv grovhånglade jag sannerligen inte. Men det var en lyckad helg ändå.

Idag ska jag göra det jag inte lyckades med igår. Gå o lägga mig tidigt.Men först en ny gissningsleken 1 - x - 2:

Jag kommer tillbaka till Växjö och min hals börjar kännas underlig igen, så som den kändes innan Borås Open och under de första två dagarna, innan vinkväll nr 2 mirakulöst botade allt. Den underliga känslan i halsen beror på:

1. Det finns ingen luft i den här staden. Vilket leder till att allt saliv försvinner.

x. Jag har halscancer med glapp.

2. Jag har ärvt farmors överkänslighet för klimatskiftningar. Även de aldrig så små gör min kropp upp-och-ner-vänd.image331


Rätt svar vinner hur mycket uppskattning som helst....Och så lite marknadsföring:
Jag blev idag inbokad att läsa på Arvikafestivalen, no more no less, tillsammans med Oskar Hanska, Laura Wihlborg och Alex Bengtsson. Det, ni! Nöjd som fan.
Mer info kommer att komma upp på min profil här intill, där även mina andra läsningar under sommaren står uppskrivna. Håll koll där!

kort återgivelse: Borås open 2008 del 1

Dag 1: Två heat, en laddad Lina leder sitt första fram tills sista tävlande, Alice Strövare, går om. Vilket kändes helt rättvist; hennes manipulationsdikt var sannerligen bättre än min Olle Ljungström...
Andra heatet vinner jag. Midsommardikten levereras vad som känns som bättre än nånsin, så det gör förstås gott för självförtroendet att det räckte.

Dag 2: Tävlingsfri och trött. Dag två brukar alltid vara segast. Håller mig på benen tack vare Affes klubbor. Tänker att det faktiskt inte gör något att denna långa skjorta inte riktigt täcker min rumpa hela tiden, som skymtar därunder i turkosa tajts. "För i helvete, det är inte många här inne som har en så tajt röv som jag"...
Bandet som spelar har en snygg sångare. Deras musik ger dansenergi, vilket behövdes.

Dag 3: Djävulsheatet ligger sent på kvällen. Jag först ut, sen Henrik Bergkvist, Oscar Hanska, Malin Johansson och Rijal Mbamba, den lille helsingborgaren med den stora passionen i sina hiphoptexter...
Jag våndas fram och tillbaka under dagen och läser Alienjacke-dikten under vad som känns som minnesluckornas tre minuter. Då och då vaknar jag till: "just det! Jag står och läser en dikt! Det är ju det jag gör!"
Men det går bra. Tredje plats, efter Henrik och Oskar, med en slutlig ranking på 6 poäng går jag till final och slippe slåss med poängen bland de massor av tävlande som ligger på ranking 7.

Finalen: Jag lyckades få tävlingsnerverna i schack, något jag är mycket nöjd med så här i efterhand. Körde det osäkra kortet först, en allvarlig uppbrottsdikt som jag tror på som text men alltid varit osäker på när det gäller framförande. Det visade sig dock funka med knappnåls-koncentration, hamna mitt i nuet och lev ut det jobbiga i dikten, så blir det bra. Jag hamnade mot Stubbe Wahlberg och tänkte jodå, det borde funka.
Olle Ljungström satt som den skulle, jag var tvungen att fråga efteråt förstås men jodå, folk tyckte jag hade gjort den bra. Lite extra kul med Matiss på första raden och vårt samtal kvällen innan, han jag Vilska och Josef, om just den där bröstmeningen... Jag fnissade lite inombords när jag sa det; "för att du åtminstone skulle ta mig på brösten, det var ju allt jag önskade..."
Men det räckte inte.
Ut ur finalen for jag. Besvikelse så klart, till och med Stubbe verkade tagen och bad om ursäkt; "jag höll ju på dig!" Jag fick en klubba av Affe och trubaduren överraskade genom att spela "Flowers on the wall" i pausen. Och snart var det lite dansgolv längst bak med Ullis, och jag var tillbaka. Vän igen med de som bara sekunder innan varit mina fiender; de andra finalisterna...

Jag slutade alltså på en femteplats.
Vann gjorde Oscar Hanska efter viss dramatik, tvåa kom Alice Strövare.
Mer info finns på Borås Open-sidan; www.borasopen.se, klicka på "Pressmeddelande..." för en kort återgivning. Poäng och mer info kommer väl när folket orkar.
Själv orkar jag inte gå in på mer detaljer just nu.
Nöjer mig med att tänka Sprid ordet! Ja, det var hon som kom 49a i SM...

coming up: Borås Open...

Så.
Då var det dags för Borås Open!
Håll tummarna för mig torsdag och lördag...
En resumé i efterhand kommer givetvis att komma upp här, men kanske inte förrän nästa vecka.
I övrigt kan ni kika in här för mer info om eventet:
www.borasopen.se


Vill ni se mig tävla, så kör jag två gånger idag, torsdag. 19.00, heat 1 och 20.30 heat 3.
Och på lördag kl. 17.00 heat 15.
Svårt att säga om lottningen ser bättre eller sämre ut än på SM, och jag vill ogärna jämföra och deppa ner mig... Jag gillar att det är många namn jag inte känner igen sen tidigare, och ställer hoppet till att jag ska känna mig bäst när jag står där i ljuset...

Gissningsleken 1-X-2

Jag var på Apoteket idag och killen i kassan tittade på mina bröst istället för in i ögonen när han gav tillbaka växel. Jag

1. jublade och tänkte o yes, han är intresserad, och ser helt okej ut, låt oss dejta, lets dance, vilken hunk och jag slet av mig tröjan och slängde med den över huvudet, och sa gud va bra, och tänk vi har ju så nära till kondomerna!

X. mulnade och tänkte nej usch vilket helvetes jävla patriarkat vi lever i, där osnutna extrajobbare nyutkläckta från gymnasiet inte har förstånd nog att slita sig från sina porrfantasier och sitt händelselösa sexliv för att ge mig den äran av ögonkontakt...

2. fnissade lite på väg därifrån och tänkte jaså minsann, den här tröjan? Jag måste ha nedvärderat dess potential fullständigt, här trodde man att man gick runt med en vanlig jävla tröja och ett par bröst som faktiskt är på väg neråt, ja jävlar ja, dagens förvåning, kanske borde ha på mig den oftare?

image327

Och det är inte tröjan du ser på bilden, som är omnämnd i texten.

För övrigt är det en klänning du ser på bilden.Den som gissar rätt får husarrest.

Mina framtida läsningar...

...kommer från och med nu att synas om man klickar på min profil, här intill, om ni ser den snygga bilden på mig med rött läppstift? Klicka på den, så ska jag se till att ha det uppdaterat och fint.

Malmö är världens bästa stad.

Har jävligt ont i magen idag, men tänkte ändå uppdatera min blogg. För att den inte ska vara inaktuell och för att Andreas ska bli nöjd. Så det så. Och det där sa jag inte för att ni ska tycka synd om mig. Även om det lät så.

Efter fredagens eskapader var jag som vanligt efter alkohol; trött av för lite sömn. Det är nåt nytt som hänt bara på senaste tiden. Mycket orättvist tycker jag. Om man dricker får man sömnproblem. Och det kan ske av aldrig så lite. Mycket enerverande. Och opraktiskt. Särskilt efter onsdagar. (Mer info om förra veckans onsdag och fredag får du av Malene, som återger det hela mycket bättre än jag skulle kunna göra; malenejensen.blogg.se)
Eller efter fredagar, när man ska åka till Malmö för läsning.
Resulterade förstås i att jag satte mig på fel buss och fick åka Malmö runt innan jag kom fram dit jag skulle. Sofia skrattade lite åt mig. Solmössan nertryckt över håret som vanligt, i sann Sofia-anda får jag med mig ett par frallor hon nyss har bakat, med pesto på. Hon tar hand om en, hon.

image313

Scen Merkado visar sig vara en stor ödetomt, dessa platser som jag bara älskar! Det händer ingenting på flera hundra meter. Inga höghus bygges, inga studentlägenheter. De hemlösa brukar hålla till här, säger Sofia. Se och lär, Växjö, tänker jag.
Det här var kanske inte det bästa fotot på när jag posar i kläder jag lånat av designern bakom märket Aki Aki, http://www.akiaki.info.se/ , som jag lovat produktplacera under min läsning. Men tjejen bakom är väl söt i alla fall? Jag gillar små saker som kommer med på bild av misstag...

Läsning för en publik som sitter i motljus, först ut Paul Ström. Jag måste säga att han är en av mina nya favoriter. Så gammaldags på nåt vis i sina korta små betraktelser av livet, och det är så avslappnande i jämförelse med allt ordbajs man får hällt över sig i poetry slam-världen.

image314

Efter Paul var det jag.
Till min förfäran har jag märkt att publiken påverkar mig mer än vad som är praktiskt gångbart. Jag menar, jag ska väl vara bra när som, hur som, lite som en hora, prestera när det är dags? Alltså på riktigt nu, jag menar inte att skämta bort det. Men här sitter folk bredvid scenen och skrattar och pratar om annat, det går folk förbi som inte ens tittar på mig, och lite längre bort har några plockat upp fikakorgen, oroar sig mer om myror i kexen än om min dikt om krossade framtidsvisioner blandat med en gångbar technorefräng. Mycket nyskapande tyckte jag själv, men finner mig mest överväldigad av dåligt självförtroende när jag äntligen, efter ett misslyckat försök att få folk att skratta, går av scenen och sällar mig till systern, myrorna, de andra poeterna och den ökenliknande marken.
Jag känner mig trött och vet inte hur jag ska orka med en 30årsfest i parken.

Jon Jordås är rolig med sina folkhögskole-våndor, men finast är hans sistadikt om en lärare som ingen förstår sig på. "Novell", rättar han mig efteråt, och jag beundrar att nån vågar läsa texter av det formatet på en sån här tillställning. Fast å andra sidan: hans noveller är snäppet kortare än vad mina skulle varit...

image315image316
image317

Johan är galen som vanligt med sina funderingar. Ett yrväder av infall. En trollkarl borde han bli, tänker jag. En trollkarl/poet, en ny Carl-Einar Häckner kanske? Om han inte hinner flytta till St Petersburg och byta språk innan dess. (På bilden ovan är det Jon, så att inga missförstånd ska ske.)

Amanda spelar och sjunger, och sen är det nån kille som spelar och sjunger. Och jag minns inte så mycket av det, annat än att jag verkligen gillar Amandas texter, och att killen som spelar sen har en låt där texten är en Karin Boye översatt till engelska och jag tycker det är riktigt coolt att jag vet vilken det är! Karin och jag; vi är like this...

I publiken några jag känner igen, men inte så många. Som det brukar vara, alltså, och det är helt okej, känn inget dåligt samvete, känn ingen sorg. Särskilt inte vid en läsning som gick som denna...


image319

Josef Hoffert. Och visst är det Laura som skymtar till där borta. Ryggen tillhör Sofia.

(Dessa nysningar oroar mig. Jag vill inte vara allergisk...) (Och ja, jag blev också medveten om det hypokondriska underliggande temat här... tar genast tillbaka!)image320image32130årsfesten i parken. Att utvärdera en fest känns väl jävligt fjortis? Så det gör jag förstås inte. Bilderna ovan är på Johan, jag tycker han posade festligt. Och att det var festligt att han hade med sig glöggen att dricka upp, för att det ska göras. (Julkryddor funkar alltid.) Korta iakttagelser då: svullen mage, har aldrig haft så svullen mage (även om idag för all del kvalificerar sig till en top 10-lista). Satt och åt rostade kikärtor konstant, osäker på varför. Det var Oscar Johansson vi firade, han som håller i Poeternas estrad i Lund.
Jag tyckte tydligen att det var okej att röka vattenpipa non-stop ett tag.
Hur var det nu igen, Malene? "Jag har inga vad heter det... ramar?"
"Disciplin?"
"Nej just det! Det har jag ingen."


På söndagen var jag inte bakis. Aaaa.... Hängde i Slottsparken, Sofia pluggade och jag gjorde min vana trogen inte nåt av allt det jag borde, utan satte igång; tam-ta-da, ett NYTT projekt! En fotoserie att sätta upp på Folkets plank på Rififi. De ska ha en grej på Vårstad där alla får varsin A2. Undrar om det blir slagsmål, kom jag på nu? Hm, man kanske inte ska vara så säker på att få plats...
Hur som helst blev det inte så bra, även om tanken var god. Här är ett av fotona:

image322

Jag tog tiotusen vilket resulterade i att batterierna sedan tog slut lagom till mitt framträdande på kvällen. För att vara mer exakt: inför Bländas framträdande. Men det gör inget, de ska släppa en skiva nu, sa Magnus, så jag kan köpa den istället.

På väg till stationen träffade vi på Rebecka från Kulturjournalistiken, hon heter fortfarande så för mig. Jag hoppas vi kommer att komma varann närmare när jag flyttar till Malmö, hon känns som en person jag gärna kan hänga med.

image325

Scen Kafka:
En ojämn och lite för lång kväll. Men så var det ju säsongsavslutning också! Inifrån andra rummet hördes musik från dansövning. Som tur var bara under första fyrtio minuterna, sen slutade det. Hann gå upp i bröstet på mig och vända, att uppträda med det ofrivilliga soundtracket hade varit en ordentlig utmaning för självförtroendet...

Glimåkra folkhögskola var där. Inte Lelle, men väl Gunilla. Trevligt att pratas lite, hon ser likadan ut som då. Och hennes elever såg så där kära och mysiga ut som folkhögskoleelever väl ska göra?

image326

Som nummer två kom coola apsnygga teatertjejerna Fortuna som tolkade olika kvinnliga stora nutidsförfattare. Den där fina Edith-dikten med "du sökte en kvinna och fann en själ, du är besviken" var med. Mycket skickliga tjejer! Jag blev även sugen på att läsa mer Kristina Lugn. (Se bilden ovan, förresten!)
Rickard Sjöstedt, en av de söta Kärlekskommunen-killarna, kompade på olika instrument.

Albin Balthasar var också med på en bit. Jag måste tillstå att jag inte riktigt hängde med i hans matematiska uträkning av kulturens vinster, men det var fint att se honom igen. Han sa att jag hade vuxit, fantastiskt mycket! "Inte så att du var dålig när du var här". Jo, men i jämförelse var jag nog faktiskt det.

(Fast inte i jämförelse med SM i år... Tyst; jag har sett filmerna.)

Blända var som vanligt råcoola. Sofia ler åt hur olika de är varandra. Jag myser mest åt hur Magnus Josefsson är så underbar på scen. Han ger allt, och det även när han säger att han är värdelös. "Vi har uppträtt här hundra gånger, och ni som sitter här har sett oss hundra gånger, om inte här så nån annanstans, och jag ber om ursäkt för det, vi ska hålla det jävligt kort."
Funderade på om jag skulle kontra med ett liknande uttalande, fast vända det till egoistisk fördel förstås: "men eftersom jag lider av extremt högmod tror jag förstås att ni inget hellre vill än att se mig igen". Det gjorde jag inte.
Jag nämnde inte heller att jag gått på Glimåkra folkhögskola och att ni kan hälsa Lelle + leende.

Laura avslutade kvällen. Efter mycket fin presentation av Andreas lyckades hon både försäkra alla om att "jag har inte läst sedan SM, och så känner jag hela tiden pressen att överträffa min senaste läsning!"; och göra just det! Överträffa alla förväntningar så att jag satt och rös av samma meningar jag hört flera gånger om vid det här laget. Fantastiskt! Det känns bra att hon blev årets SM-vinnare.

Mitt framträdande var för övrigt bland mina bästa. Hoppas få foton från Paul Ström snart, han sa att han tog några när jag hade svarta hatten på. Majakovskij-dikten satt, även om jag emellanåt kände det svarta hålet under mig; nu tappar jag bort mig; så funkade det.
Det är denna känsla jag vill eftersträva alltid. I intim kontakt med publiken, det gör inget om jag faller för de finns där-inbillningen, närvaro så att det gör ont och känns farligt, det är den enda som räknas. Om jag lyckas uppbåda den i Borås Open; då är jag fan i mig farlig.

På tal om farlig; kom förresten på den bästa uppvärmningen för egen del!
En handikapptoalett är ett himmelrike. Sminka och klä sig på plats, inte att underskatta. Med kameran fick jag bevarat denna Clockwork Orange-orgie... Bild 1: ska jag ge dem det? Är de redo? Bild 2: Ja! Döda, döda, döda!

image323image324

Hm... Kanske finns det en bild-serie trots allt?...

Reklam: kommande läsningar!

lördag 10 maj: Malmö.
Scen Merkado. Ta 3:ans buss från stationen mot Sorgenfri. Ringlinjen mot Värnhem, stopp Celsiusgatan. I korsningen Industrigatan/Nobelvägen är det marknad/festival/härlig stämning förhoppningsvis.
Program: 13.30 Magnus och Christian
14.15 Linn & hennes vänner
15.00 Ronny
16.00 Ordkommissionen
18.00 Behrang Miri

Kl. 16.00 läser jag och poeterna Paul Ström, Jon Jordås, Sverker Wallin och Johan Eriksson. Musik av Amanda Lindholm.
I regi av Ordkommissionen, det vill säga Andreas Möller.


söndag 11 maj: Eslöv.
Scen Kafka bjuder på show igen! Eslövs egna poesiscen på Folkets hus, extremnära stationen.
Fullspäckat schema som startar redan kl. 17.00. Teater fortuna (all-female teatergrupp) tolkar Sveriges främsta kvinnliga poeter. Albin Balthasar, Rickad Sjöstedt från Kärlekskommunen, SM-vinnare Laura Wihlborg, BLÄNDA (Magnus Josefssons nya band), Glimåkra skrivarlinje. Och så jag, som ska läsa min Majakovskijdikt bland annat.

I regi av Ordkommissionen, det vill säga Andreas Möller.

Kom och ta med alla dina vänner!

image312

bild från SM i Halmstad, sista kvällens fest, vandrarhemmets korridor strax innan jag gick o la mig.

SM som en korthistoria.

Dröm inatt, som en inledning: En poetry slam-tävling i stort sammanhang, en av de tävlande var utklädd till Aslan. Alltså lejonet i Narnia. Men domarna och de flesta tävlande tyckte det var okej. Eftersom han var det mesta delen av tiden, det var liksom hans stil.
Och så nåt med Isak Jansson. Fast jag minns inte, så det var förmodligen inget särskilt.

För att inte ens försöka konkurrera med Oskar Hanskas mycket utförliga dagboksanteckningar kommer här min upplevelse av Kristi himmelfärdshelgens SM i Halmstad i korta små meningar. Sann Emma Linder-stil, om jag får säga det själv.

image302

Halmstad, min gamla stad. Mer min än nånsin, då ingen av de andra hittade. Steget före hela tiden, det är ett långsamt lag haha. Rent fysiskt menar jag då.

Skärsår i pekfingret av rent avancerad karaktär. Vet ej hur de kommit till men de var opraktiska.

Marie som hoppade in i ett lag så snabbt att hon nästan ångrade sig. Men bara nästan.
Oskar Hanska som den ödmjuke taktikern. Fritjof, fin i köket. När jag faller igenom gör jag det ensam. Punk-Johan. Jag vänder ut och in på mig själv. Alltid gör man någon besviken. Egna läsningarna, en förvirring utan den obligatoriska för-nervositeten. Majakovskij-linnet eller kort kjol. Rankingsystemet min förbannelse. Skrattade åt det till sist, hur jag ständigt bunkrades ihop med de bästa. Eriks nervositet. Henriks lättsamhet, hur han pendlade fram och tillbaka. Men hur vi ändå kändes som ett lag. Idas krog. Efterfestandet. Vilket är viktigast? Lennart Bång säger att jag ändå inte har nån chans till final, första dagen.

image303

Dåligt arrangemang, som vanligt. Roligt ändå. Martin Johnsson med sina underbara, underskattade. Alex Bengtsson, som inte kom till final. Malin Jacobsson. Jag ska till Stockholm i höst och tävla i Stockholm gangbang tyckte hon, du kan bo hos mig.
Sömnbristen. Efterfesten på hotellet, Rinkeby och Stockholm får boendet betalt av sin kommun. När får vi det? Snygga väggarna. Vinet. Och det var det.

Jag och Midas i en taxi hem till ensamheten, haha.
Utanför hotellet med cigarett och vinflaska, filma hela skeendet, javisst. En film som ingen kommer att få se mer än vi. Men det är underbart att komma människor nära.

Emil Jensen. Som han alltid brukar vara. Jag blundade lite, sög på en klubba i en timme för att få lite energi. Sömnbristen. Svullna läppar. Men det får man ta.

Kaffe. Kaffe. Kaffe.
En underlig känsla av att det inte spelar så stor roll, mina läsningar. Hur de inte upplevs av mig, jag ber Midas filma. Jag ser på det sen och minns inte att jag uppträtt sådär. Det skulle kunna vara bra. Inte i det här fallet.

image304

Värst är när jag tror att allt är på låtsas, att folk inte tycker om mig.
Bäst är när den uppfattningen skavs, visar sig inte stämma.

Anton Hörberg från Glimåkra, den sanne romantikern. Skönt att de finns kvar. Fotografera, detta himmelrike, att jag KAN! Att kameran är min!
Dekadens. Glider omkring och är för mig själv, det gör inget. Jag tycker om det. Jag minglar. Jag är jag tillsammans med en massa andra. Dras med i den här fåniga känslan av att det är vi mot världen, men det är lätt att göra när finalsalen gapar tom...
Och jurygrupperna, det är klart de är åt helvete, som vanligt.
Att de inte ens uppskattade Christian Krantz, magisk superhjälte... det säger väl allt?

image305


image306

image307

Vår zombiedikt. Utflippat överspel med tre poängs övertid, haha! Och det i kontrast till alla teampiece som var bra på riktigt.
Emma som improviserade. Jag blev faktiskt sugen på att ställa upp i den grenen nästa år. Inte för att jag skulle kunna bli så bra som henne. Eller för den delen, Oskar...

LAURA!!!! Jag ville att hon skulle vinna, det var hon eller Alex Bengtsson förutstpådde jag.
Alex kommer hit till stan på Vårstad 08, så ni vet. På Plan B's innergård den 31 maj. Vårt program kör på mellan 15 - 18, kom och stanna kvar.
Men Laura vann! Och det var så rätt! Och Anton och Vidar som fick vara med på ett hörn i finalen, härligt!
Men Laura vann! Och det var så rätt!

image309

image310

Och så Geta Lööf som ger en ros till alla tjejerna när sista kvällen är slut. Så långt sträckte sig genustänket...
(Här sitter rosen bakom örat på Istvan Molnars undersköna dotter Antonia.)

Fredrik Hänninen med alla sina uppmuntrande komplimanger. Andra som man pratat med, som man borde nämnt. Det förstås; Affe! Mys! Och svarttaxi-Ulrika!
Och så Istvan Molnars underbara mynt-dikt. Och Kajsas akrobatik-dikt. Matiss som blev förkyld. Olivia och Thom kom, Thom fick min mat.

Jag kom på plats nr 49. Tillåt mig att gapskratta. Faktiskt, det finns ingen bitterhet. Möjligtvis det här med vissa söta killar som drar om så snabbt, för att de... men jag orkar inte. Lovisa, man orkar inte alltid, eller hur?

Och så till slut något vältajmat coincidence. För man ska ju ha tur också.

image308

På det stora hela:
jag är nöjd med SM i Halmstad 2008.

Emil Jensen på mitt bröst, strax ovanför Majakovskij.

image301

Namnskyltarna på SM var tryckta ovanpå en bild av Emil Jensen, jag tyckte det var lite sådär roligt på nåt vis.
Ännu mer symboliskt var det kanske att pappret senare gled ur sin plastfolder och nu är försvunnet för mig för alltid...

Det kommer mer uppdatering från SM snart, jag lovar! Ska även orka lägga upp bilderna på vår kära blogg, Växj Poetry Slams alltså, som den ihärdige fotograf jag var.
Men just nu är jag i full färd med att ta igen de förlorade sovtimmarna. Sov tio timmar inatt men det räckte uppenbarligen inte. Så godnatt!

RSS 2.0