Mitt liv som Lina, 2008

Året som gått passar bra att återblicka via de olika frisyrer som florerat på mitt huvud.


Nyårsafton 2007. Jag och Åskar var snygga paret. Jag i långa dreads och sommarklänning. Han hade under visst tjat gått med på kavaj.


Dagen efter snaggade vi oss båda. Han av sympati, jag för att jag sagt sen i oktober, att på nyårsdagen sker det!
Och jag är, för det mesta, en kvinna av mitt ord...


På väg att växa ut. Här viftandes en ljussabel under Daniels filminspelning i småländska bushen. Jag hade huvudrollen och jag och Åskar hånglade i en bil i slutscenen. Allt var väldigt roligt, nästan hela tiden.


Under påsken förändrades mitt liv å det drastiskaste. Jag lämnade min kille sedan 2,5 år tillbaka. 
Bodde ett tag i den här lägenheten, i centrala Växjö, innan jag lämnade stan. 
En galen mellanperiod bestående av jobb på SIP vid universitet, vilda klädinköp, poesi och planering av ett liv med massa olika älskare. "Vina Brik", som Matiss sa några månader senare (när jag fortfarande inte direkt fått detta att fungera som jag ville).


På SM i Poetry slam, detta året i Halmstad. Singel  och relativt galen. Håret är färgat mörkt med en lila ton, men det kom av sig lite grann och blev rött istället efter ett tag... På bilden även Oskar Hanska. 


Här har jag äntligen hittat till ett riktigt rufs! Inför en läsning i Eslöv togs bilderna som förförde en viss man, senare kom att sälja ca 70 skivor (vilket jag hoppas inte BARA var bildernas förtjänst), samt fick min pappa att ta en titt och avfärda det hela med "du ser ju ut som en knarkare!" 
Blusen, som egentligen för länge sen tappat all form den nånsin haft, blev idag utbytt till en skir sak med körsbär på. Så det så!

Lite nöjd med nya frisyren. Kräftskivetider. Börjat med regelbundna frisörsbesök och det är första gången på fyra år. 
Vänta, var inte det här kvällen som slutade med en polis på en strand? Det avgörande ögonblicket när det där med "bo hemma" och att det kan vara rätt så "bekvämt", slutligen sprack, en gång för alla. 
Hanna, dan efter på restaurangen vid Hovs hallar; "pappa! Vet du vad Lina gjorde igår?" 


Måste ju även visa en bild från Sofias lägenhet, när jag bodde där! Till och från under sommaren, som var en mycket hattig och fattig tid. Som tur var även fylld med läsningar, med eller utan Ordkommissionen.


Födelsedagsfirande i Malmö. Nyligen inflyttad i lägenheten på Möllan, med katter och två killar. Impulsfärgade håret knallrött på dagen. Med på bilden även Andreas.


Det röda håret gick mer och mer mot rosa... Här på toa inför en läsning i Karlskrona, som förpoet till deras första slam. (Som på grund av för lite folk förvisso inte blev nåt slam, men ändå...) Sålde en skiva eller två och passade på att flirta lite med ljudteknikern. Samt festa loss med Josef och Marie och en flaska rom.


I tyllkjol och ny svart frisyr på fest i Bygdegården. 
Min frissa i Boarp berömde min färgning; "har du gjort den själv? Det syns ju ingen utväxt alls?" Nej, jag vet. Jag kan sånt.


Och ja.. med lite längre strån i nacken o lite utväxt, som ska försvinna ikväll, är det ungefär så jag ser ut nu med. Här på julafton i färd med att hänga upp min Disneykula. Alla barnen i familjen har varsin. Min är förstås den fulaste.


Hoppas alla mina bloggläsare får en trevlig kväll/natt och ett bra 2009!
Själv fyller jag 28 det året. Cp, är det enda ord jag kan komma på för att beskriva det... Eller vad säger du, Ida? (Ida är ett år äldre än mig, och har alltså alltid alla kriser jag får, snäppet före mig. Ibland är skadeglädje enbart något användbart.)


i sista brinnande stunden...

... försöker jag infria mitt nyårslöfte för 2008.
Bli klar med romanen att skicka in till förlag.

Korrläsning. Även kallad den sista handen över verket. Då kan man hitta meningar som den här: 
"Så att ingen annan kan titta åt mitt hål, menar du?"

Eller vad sägs om  "Deras kroppar har mist alla sina muskler, jäser ut i möblemanget som sandsäckar, tyngre åt magen till, revben och bröstkort bara luft."

Underbart!

Jag har även påstått att Brasilien vann fotbolls-VM 2008, utan att en jävel har protesterat...uppdatering inför de riktiga uppdateringarna

Jag vet, det är sjukt dålig uppdatering här. Det beror på att jag kom tillbaks till Malmö med ett illamående som först varade i tolv timmar innan det utvecklades till, ja är det vinterkräksjukan? Jag betvivlar det, då min bild av den besten är ett huvudstupa ner i toalettstolen twentyfour-seven.
Men i brist på bättre termer; ja, jag har kräkts.
Och ja, jag blir fortfarande för svettig av att göra saker, för att på riktigt göra saker...

De uppdateringar ni har att se fram emot är bild-fyllda som vanligt, och är som följer
1. Julen
2. Linas skiftande ansikte under året som gått

Den senare handlar om frisyrer, inte rynkor. Även om de också kan smyga sig in här och var.
Ett boktips: "Lolita" av Vladimir Nabokov. Hav ej moral när du läser skönlitteratur. Så ska du se att det blir skojigt...
Ett filmtips: "Fanny & Alexander". När man var 20 kunde man sucka och säga "men den är ju treee timmar låååång". Det är ingen ursäkt längre, då det är tre timmar av utmärkt hantverk och skådespeleri. Vackert, insiktsfullt och inspirerande.

Jag har fortfarande ingen spännande nyårsfest att gå på. (Förlåt Emma, men du sa själv att er var ett andrahandsval...)
Jag som är snygg och allt? Och ja, DÅ kommer jag att vara frisk, loovar. Är på andra dagen efter kräket. Så det så, jag kan reglerna.

Och en bild från när Ida var här, även om det känns ytterst länge sen nu:


De andra har jag lagt på facebook...


Livet i uniformer

Reklamutdelare. Lisa vill också vara med på bild. Och ja, ansiktsfärgen är fullt autentisk. Man blir inte bara svettig och äcklig när man kämpar runt med tung cykel och högar av reklam; man blir även rosig om kinderna!


Och kassabiträde på ICA. Här är ansiktsfärgen fullt o-autentisk. Det syns kanske inte så bra här, men jag brukar sminka mig sjuuukt söt när jag ska jobba i kassan. Allt för att vara vid gott mod när de klagande kunderna anfaller... (Och det kommer minst en sån varje dag, det garanterar jag.)

Nu lät det kanske som att jag är missnöjd med mina två slitjobb.
Så är inte fallet. 
Jag är faktiskt mycket glad över det liv jag lever för tillfället.


I övrigt vill jag tacka blogg.se, som äntligen äntligen lät mig fullborda detta inlägg. Jag har försökt varje dag sen i måndags.

I övrigt har min msn-kompis Axel fått 20 kommentarer på sitt inlägg "Mammapacket", där han via en överhörd konversation menar att folk med barn sällan tar hänsyn till folk som inte har barn. Läs och njut av kriget! 
http://lyxunge.blogspot.com/2008/12/rster-p-stan-mammapacket.html


Dryftande

Det var jordbävning i Skåne igår. Det händer typ vart 5000e år. Tidningarna verkar mest fokusera på hysteriska människors versioner av saken, som vanligt. Jag sov.
Idag hittade jag det här, när jag googlade. Utdrag ur intervju med seismologen Ari Tryggvason. Gillar hur dryg och dissande han är. Samt givetvis de stavfel som bortförklaras med devisen "det är chatt! Det är live!"


LELL vad menar du med skalvet bara känns i närområdet? skalvet är ju långt ifrån plattan i Atlanden?
Ari Tryggvason Jo, men skalvet skedde i Skåne, och inte vid plattgränsen du syftar på.

JON Jag upplevde en jordbävning i Värmland 1987, när der knakade i huset och ljudet låt som en stor motor som rusade. Jag har letat efter det skalvet. Blir skalvet tydligare om man bor i en sluttning av ett berg?
Ari Tryggvason Var det skalvet i Skövde som du menar (ej Värmland, jag vet) de var 1986. Ja, markbeskaffenheten kan förstärka effekterna av ett skalv. På rent berg är det lättast att mäta.

Kattis Ska man vara rädd för att ett större kommer?
Ari Tryggvason Nej, sannolikheten för det så ytters liten.


Helen Kan det vara så att delar av landmassan här i skåne som "försvann" under istiden, kan det vara den som har påverkat dagens skalv?

Ari Tryggvason Nej, troligen inte alls.


Hawre Tror du att ni har tilræklig med resurser från regeringen att Att utforska och undersöka händelsen?
Ari Tryggvason Trickfråga, vad? Alla vill alltid ha mer. Sanningen är att vi ganska nyligen fått mer resurser och just nu bygger upp verksmaheten.

Maya Kan vi människor göra något för att motverka skalv?

Ari Tryggvason nejI mitt liv är det mycket jobb den här veckan. Så det är ju inte så jävla intressant att dryfta, eller hur. 4450, 4833; såna grejer. (clementiner, potatis) Påskliljegatan, Sufflörgatan, såna grejer. Det som binder ihop mina båda jobb är bruket av uniformer. 

Men eftersom bloggverktyget återigen är cp får ni vänta med att se det...

Sms-spelet del 2

Miss: Du, var det Jacob Hellman vi var hemma hos på den festen när jag träffade dig? (Undertext: vad i helvete, varför var det ingen som sa det till mig?)
Mr Jag svarar aldrig annars: Nej, det var det inte.

Två sekunder senare:
Mr Nu svarar jag mer än jag måste: Vi är kusiner.

Mr Jag är på när du är av: Varför undra du det?

Mr: 

.... Jag är ute och svirar ikväll...

Miss är tyst.
Inte för att hon spelar spelet.
Utan för att hon hånglar upp en annan mr mot en vägg.

144000 på Skånetrafiken

http://www.youtube.com/watch?v=WlXgnk6YPE8&feature=channel_pageSystrarna Arvidsson på nya äventyr. Här på väg hem från singelfesten i Svedala. Kopiera länken ovanför fotot. Hade blogg-verktyget tillåtit hade jag förstås skapat en vanlig länk att klicka sig vidare på. Det hoppas jag ni alla förstår...


Idag kan man läsa en dikt av mig...

... på den här sidan:

http://www.svenssonmagazine.com/bild från googling av julkalender.

fuck blogg.se!

Okej nu ligger bilderna från Gatsby-finalen uppe på facebook istället. För bloggverktyget har fan i mig strulat sen i söndags, detta är punkten när jag inte orkar mer.
Här är en bild som speglar singelfesten i Svedala väldigt, väldigt bra...
Filmer med systrarna kommer så småningom.Emma

Det slog mig med ens att jag glömt lägga upp bild från när Emma var här.
Hur kan jag??


Emma räknas ju till mina bästa vänner.

Vi var på en trevlig fest hos Emmas kompis Bella, som jag inte kände sen tidigare. Jag kände ingen som var där, men det kändes bra ändå. Tyvärr blev jag depp när vi var ute. Hade inget med sällskapet att göra, jag blir bara så ibland. Säkert anledningen till att jag inte lagt ut bilderna därifrån, de andas liksom inte bra för mig. 
Men här är vi. Snygga är vi också.


Emma: "Ta ovanifrån! Hemligheten är att ta ovanifrån!"

Debaser är ett jävla skämtställe. Projicerade "Reality bites" på väggen bakom och jag har slutat imponeras, kände jag. Det kanske var det? Att jag kände mig gammal och torr. Bella hittade en söt liten sak att hångla med. Jag hittade en Smirnoff Ice och två sugrör. 

Det var jag och Emma, och fan va skönt. Att det var jag och Emma.
Fina dagar, ramlar på som snö


Bara som en påpekande inledning: fredagen var underbar. Och lördagen med. Och ja, jag var trött och så vidare.
Detta ska bara stå här. Ett gyllene konstaterande. Jag kommer inte att säga nåt mer om det än.

And now for something completely different!


Mina två nyaste vänner: Elin och Caroline.


Oscar Johansson. 
"Och du kan ju verkligen säga att du träffat en MAN utan att det blir fånigt", säger han.
Vi fikar på Simrishamnsgatan och jag tänker att det ska vi göra då o då. Det är något man kan kalla en trevlig vana. 
Prata helg, raggningstekniker och annat väsentligt.  Oscar är dock lite missnöjd med att det händer "roliga saker" i mina helger, och inte i hans. Påstår han."Ha! Inte alltid", rättar jag snusförnuftigt.


Förste advent och det är lite julskyltningskänsla. Jag älskar att jag bor i en storstad och tränger undan miljöaspekten av överdådig julbelysning. Blir som ett litet barn och gillar det.
Hälsar på tjejerna i butiken; Emelie och Julia. (Emelie jobbar här) Alla klänningar är för dyra för min plånbok. Men drömma kan man. Där hänger en som påminner om Virginia Woolf. 
Och så finns det ett doftljus, har vi fått höra, som luktar man. Det är för tillfället utsålt. Kan man ju förstå.


Mmmm... Glögg och lussekatt!
Och barn som inte är våra roar sig i karusellen. Mmm för det med.


Köper nya Cheap Monday. Och jag vet att tanken med julskyltning är att man ska påbörja julklappshandeln, men nåt får man fan unna sig när man hittar ett presentkort man trodde försvunnit...
Mina höfter har sannerligen bestämt sig för att expandera, medan rumpan står kvar där den alltid stått. Vilket kan innebära vissa problem. Men jag blundar för det och tänker på hur de töjer sig; det är väl så fortfarande; att de töjer sig...

På kvällen blir det pepparkaksbak hos Emelie. Fast hon mest vill supa. Säger att hon gjort det för lite i helgen. Jag säger att jag gjort det för mycket i helgen. Kompromissen blir en liten skvätt var av vodkan i glöggen. Det får den ju trots allt att smaka mer.

Det kommer förbi en granne som blivit utelåst och nu vet stackarn inte hur hon ska göra, det är inte hennes förstahandskontrakt. Vi är lagom bra stödpersoner mitt i allt tjaffs om mina sms-övertolkningar hit och Emelies systers tjat om mer låtar med Jumper dit. Men tjejen blir glad mitt i allt det rödögda, då vi hittar idioten med förstahandskontraktet, han som vägrar vara tillgänglig när han borde, på facebook!


The fantastic kardemummacake!

Emelie o hennes syster är sjukt lika.
Posera vid spisen, tack.


Avslutningsvis... en söt liten bild på min förste advent-look! Slitet och punkigt och glittriga benvärmare. 
Mamma: "Tröttnar du aldrig på att leka fotomodell?"
Jag:..."nej."
RSS 2.0