Tänka stort

 
Idag har ett stort beslut tagits.
 
Eller egentligen har ju beslutet tagits tidigare förstås, för några veckor sen började jag grunna och räkna på det, men idag sa jag det till min chef så nu är det definitivt.
 
Jag fick ju inget debutantpris, det märkte ni kanske. Och jag sökte aldrig nåt stipendie, för jag tyckte det fanns andra som behövde det bättre.
Men min bok har ju sålt väldigt bra. Och tack vare den ramlar det in lite andra jobb då och då, och eftersom jag inte plockat ut så mycket lön alls på mitt företag (jag har ju haft Ica), så finns det ändå hyfsat med pengar där nu.
Och eftersom min morfar dog, och det ena med det andra.
 
Så grattis, Lina. 
Från den förste september till den siste december kommer du att få all tid du vill till att skriva. Vi kallar det en liten present, en klapp på axeln; det är ju det här du vill eller hur? Vad ska du annars använda pengarna till?
 
Jo, jag tänker också på pensionen, jag ska sätta av lite till det.
Jo, jag tänker börja betala för massage och till och med börja gå på kvällspassen på mitt gym; träna i grupp igen, tjo, det var inte igår!
 
Hur som helst är det lite läskigt. Och konstigt. Och lite sorgligt? 
Men den senaste tiden har det gjort ont i nacken varje dag. Mina övningar hjälper inte. Vissa mornar går det inte att gå upp och vara duktig utan jag måste krascha istället, sova bort evinnerlig trötthet. Spänningshuvudvärk; det är något jag aldrig haft tidigare. Jag har jobbat ungefär jämt. Inget har kunnat ske spontant. Det är inte bara skrivandet som kommer att må bra av den här hösten. Jag kommer att få ett helt nytt liv!
 
Det är läskigt, men testar man inte vingarna ordentligt, så går det inte heller att flyga särskilt högt.
Tack, Amanda Hellberg, för kicken i baken till det här beslutet! 
Jag lovar att skriva jättemycket och ge ut många fler bra böcker.

Kommentarer
Postat av: Monica Hjort

Mod Lina. Det krävs mod. Du har det.Jag vill minnas du sjöng ut det med hög röst under en melodifestival på V.Karups skola, eller? Jag har nu lyssnat på hela Litteralund. Du är mogen att ta ett nytt steg och ja du har alldeles för många bollar i luften. Dessutom brukar du säga att du presterar bättre under tidspress. Därför är du klok som satt en sådan: decembermånad. Men se till att du har kvar en fot, så att när december månad är slut, kan du kanske hoppa in några månader igen. Låt de inte glömma dig. Nya jobb växer inte på träd! Jag såg att du försökt ringa mig. Min mob krånglar och jag är tillfälligt golvad av en ond hals, feber och allergi. Men jag reser mig snart igen. Då ringer jag! Kram!

Svar: :)Japp, vi får höras snart. Nej, precis, det kallas tjänstledigt för att testa annan inkomstkälla, typ. Jag var noga med att påpeka att det inte var en uppsägning.
linaarvidsson

2013-06-08 @ 13:17:38
Postat av: Marie

Way! Hejarop och beundran!

Svar: Tack!
linaarvidsson

2013-06-09 @ 13:35:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0