Känslor jag har inför romanen jag jobbar på just nu, idag

 
Å gud det blir så bra jag kan skriva hela dagen fan att man ska få ont i handlederna jag borde gå en såndär kurs så att jag inte får det hur gör de stora författarna egentligen men gud va bra det blir jag trodde väl aldrig att det skulle bli så här bra hjäääälp och det händer saker hela tiden den kommer aldrig att vara tråkig att läsa fast på ett bra sätt med reflektion inte hysteri men jag blir hysterisk av hur bra det känns
 
 
Det är jättemycket kvar att skriva men det är också jättemycket som är skrivet redan och oj vad bra det kommer att bli när det slås samman. Att jag inte tänkt på detta tidigare. Så här pepp är jag just nu, tänker mig att jag skulle kunna sitta hela natten sen men jag måste hinna träna också.
Och sen kom det här partiet ja, som bara slutar mitt i? Är det bra eller dåligt, ska det tas bort eller utvecklas, jag låter det vara kvar, om man hoppar här, är det okej, fattar läsaren? Fast det blir skitsnyggt om läsaren fattar, jag får lägga in nån liten grej så att man är med på det, för det blir faktiskt alldeles för bra för att inte ha kvar det så...
 
Och sen kommer det behöva ligga och vila och jag är kanske klar med det här manuset om ett år och det går fan inte att tänka på, då blir man dum i huvudet
 
 
Fast fa-an!! Vad de här bitarna inte vill falla på plats, och det här manuset jag lånar av nu är ju ett jävla anusmanus så dåligt det är, hur kan jag ha skrivit detta, och det måste komma före det upplysningsmässigt, och det är jättefint att de möter varandra sen men ska jag verkligen ha henne i andraperson, det kommer inte alls att bli bra, hon framstår som hysterisk och hatisk om jag inte skriver henne i förstaperson, fast om jag skriver henne i förstaperson riskerar det bli för likt det här manuset, och är det egentligen i det här manuset eller det här manuset som den detaljen ska finnas och fan också
 
nu måste jag äta. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Christin Ljungqvist

Jag är med dig, syster. Jäklar vad det går i vågor, detta skriv. Dock har jag kommit fram till att det kan handla om huvudkaraktären. Han är inte speciellt utåtriktad och lätt att skriva. Åtminstone inte nu, i början. Och jag får nog även tänka om vad gäller tjocklek på boken. Det här blir nog en rejäl tjockis, alltså. Tror jag. Förmodligen.

Svar: Åhå, du ska skriva en tegelsten alltså?! Fan va fett! Min har också potential att bli riktigt fet. Frågan är liksom främst det där med rösterna nu. Ska jag låta den andra kvinnan också bli huvudperson i en del, eftersom de bitarna är rätt bra skrivna? Eller ska jag skriva om allt så att hon blir bikaraktär, och hur gör jag henne i så fall lika pregnant och "fyllig", så att säga? Ja fasen, det är inte lätt.
linaarvidsson

2013-06-10 @ 19:29:30
URL: http://www.christinljungqvist.se/
Postat av: Monica Hjort

Heja Lina! Du låter energisk! Var det inte något ni diskuterade på Litteralund - det där att klippa av internetuppkopplingen...? Kanske klippa av är lite drastiskt men visst är den ibland en tidstjuv. Roligt för oss andra att läsa. Det skall imte förnekas. Kram från en fortsatt snuv-febrig mamma

Svar: Hihi, jodå, jag jobbade rätt länge utan att gå in på internet också. Men ja, det är verkligen mer effektivt när jag sitter på fik, utan internet, tre timmar med en jobbande Lisa Z mittemot mig. Dedikation! Kram på dig sjuka mamma. Hoppas du blir frisk snart!
linaarvidsson

2013-06-10 @ 22:25:51
Postat av: Christin Ljungqvist

Ja! Rösterna är jättesvåra, innan man väl hittat dem och de sitter. Jag håller ju på att skriva om HELA MANUSET bara för att Finn inte hördes ordentligt i förra versionen. Det är inte lätt, detta.
För att höra röster, så att säga, brukar jag tänka på karaktären som en verklig person. Någon jag känner. Sedan, om vi skulle prata med varandra, och hon berättar sin historia för mig, hur låter hon då? Hur uttrycker hon sig?
Så fick jag fram både Annes och Hannas röster.

Svar: Ja, det brukar jag också göra. Är det riktigt svårt kan det hända att jag intervjuar dem. Har börjat gå runt och tänka fram scener på ett annat sätt än tidigare. Se mina karaktärer röra sig och prata med varandra och sånt. Skriver ju rätt mycket som jag sen tar bort också, tänker att det är för att jag behöver lära känna dem. Jag tror att jag idag bestämde mig för att köra en del 2 och en del 3 i den här romanen, där de båda karaktärerna möts först i del 3. Haha, så den kan bli lång!
linaarvidsson

2013-06-11 @ 17:07:25
URL: http://www.christinljungqvist.se/
Postat av: Viktoria Iggström

Precis så tänker man ja! Hysteri och ett samlat kaos :) Håller också på med en roman så det är kul att läsa och känna igen sig när andra skriver som är i samma sits :)

Svar: Va bra! Det var min tanke med inlägg som detta. Efter några dagar av inget-skrivande-alls-ingen-tro-på-projektet-eller-på-nåt-över-huvud-taget, så känner jag pepp igen! Det går upp och ner, det är bara att vänja sig. Och komma ihåg att man mår än sämre om man inte skriver. ;)
linaarvidsson

2013-06-18 @ 12:25:22
URL: http://fearnotthedark.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0