Inte publicering till hösten

foto på mossa: Sofia Arvidsson
 
Kära bloggläsare.
Det blir ingen publicering till hösten.
 
Jag har ju jobbat stenhårt för detta i några veckor, så det är klart att det blev en viss besvikelse som infann sig först.
Samtidigt har jag turen att ha ett väldigt bra förlag. I min omarbetning har jag kommit långt, men det har också kommit in lite andra spår. Det drar åt lite olika håll. Sånt som händer.
 
Hur som helst ville jag mest ta tillfället i akt att fundera över besvikelsen som ändå infann sig. Varför skriver man? Är det bara för att bli publicerad?
Skulle jag inte fortsätta i vilket fall som helst?
 
Det kändes viktigt att meddela er detta: att även om jag har foten inne, har fått debutera och så vidare, så betyder det inte att min skrivandeprocess förenklas. Det betyder inte att jag är på ett ständigt bananskal. En roman är alltid lika mycket jobb, och den här romanen har varit igenom en del och kommer att behöva en del till. 
 
För att bli riktigt bra.
Och att släppa ifrån sig något halvdant; det är varken jag eller mitt förlag intresserade av. 
Men intresserade av den är de fortfarande, ingen fara på taket. Det blir Gilla som ger ut den när den kommer.
 
Så jag tänkte tipsa er om att Jenny Jägerfelds nya bok kommer ut till hösten. Och att Christin Ljungqvists kommer om någon liten månad. Jag har flera projekt på gång, det råder ingen nöd. Det är ingen tävling. 
Jag gillar arbetet och det är huvudsaken. Arbetet fortsätter. 

Dagens boktips: om kvinnligt åldrande

Jag läser en bra bok...
 
 
 
Ni får läsa recension av den i början av mars.

Det var väl inget särskilt egentligen

Idag hänger jag i soffan, tvättar och läser en kompis manus. Ingen hade sagt till mig att Top Model Sverige hade börjat igen, så nu är vi glada, jag och Åke, ser på avsnitt i varje paus. Sen blir det kompishäng för hela slanten. Sånt man gör när man är lite ledig.
 
Jag har egentligen inget att säga. Tänkte bara dela med mig av mitt nya konstinköp. Bara tänkt på det i en evighet and now it's hanging där. Så att eh.
 
 
 
Då fick man flytta om tavlorna lite. Så nu blev byrån så här somrig! Häpp liksom.
 
 
 
Sen har jag tagit tag i det där med nya glasögon. Oj, va sånt kostar pengar för övrigt! Skönt att det inte är så ofta man behöver skaffa. Jag valde mellan dessa:
 
 
 
 
De flesta på facebook röstade på alternativ två. Efter mycket vånda sket jag i det, eftersom de (trots inga stora likheter egentligen, men det är väl känslan eller nåt) påminde mig för mycket om de här:
 
 
Så nu blir det progressivt glas och tunga vuxenpoäng. Eller gammelpoäng? Lite osäker på vad man kallar det. Brytningsfel alltså. Ungdoms-progressiva, förtydligade optikern, och det var ju snällt av honom. Så att jag inte skulle känna mig alltför gammal.
 
Att ha håret på utväxt är rätt störigt, det flyger i ögonen titt som tätt. Men jag tänker vara ihärdig. Nu ska det bli långt, svallande ner över axlarna. Som ett skogsrå. Jodåsåatt. Förändring är bra för magen.

recension & krönika

Nu är det mycket.
Idag skriver jag krönika i HD, om näthatet som jag inte tycker blir inaktuellt. Läs här.
 
 
Igår skrev jag en bonusrecension till Anders Fagers "Jag såg henne idag i receptionen", en nutida skräckberättelse, som jag tyckte både bra och illa om. Camilla har recenserat den tidigare, men vi tyckte väldigt olika, och då kan det ju vara bra med en extra recension, eller hur?
Recension
 
Läs även intervjun som Camilla gjort med Anders från bokmässan.

Ledig!

 
Efter hård redigering kan det vara bra att inte bryta ihop på soffan, utan istället dricka vin med pantertanterna. Denna gång minus panterbebis, som tyvärr jobbade.
 
Lisa: "Jag måste bli bättre på att posera på kort."
Lovisa: "Va städat du har det! Jag ser stora delar av golvet."
 
 
 
 
 
 
Det här är en fruktansvärd bild på mig egentligen. Jag ser ut som en väldigt gammal häst. Men jag lägger upp den ändå, för att det inte alltid ska vara så jävla tillrättalagt okej? Mitt liv är så här, suddigt och halvfult. 
 
 
Och sen kräktes jag lite, oväntat nog. Utarbetad? Jag hoppas det. Vill inte ha nån jävla kräksjuka.
 
En jätterolig sak jag gjorde när jag inte ens var full, utan bara trött häromkvällen, var att sätta handen på mina glasögon så att de knäcktes. Jag har länge skjutit på att beställa tid för synundersökning hos optikern, och även funderat över om det vore skoj med nya glasögon då också. Så skönt när det undermedvetna tar hand om saken själv.
 

Äsch.

 
Nu rökte jag ändå.

recension: "Gång på gång är skogarna rosa"

 
Idag recenserar jag Emily Dickinson!

Soffredigering

 
Det bästa med att jobba hemifrån är att man kan jobba från soffan ibland. Vilket läge man vill. 

A new plant is in da house

 
Jodå, jag tror jag blir klar med omarbetningen.
Är igenom hela romanen en gång till nu, har gjort ändringar och ska läsa igenom i övermorgon, som är nästa skrivdag, för att se hur allt står till. Det borde snart vara klart. Mitt mål är slutet av veckan.
 
Jag åt ingen semla idag, orkade inte stå i kö på bageriet.
Köpte istället en klänning i fina klänningsbutiken nära mig, och en växt! Som är väldigt ovanligt för att vara mig. Men hon sa att den håller sig bra. Ekologisk, så inte var den billig. Men så sällan som jag köper sånt tyckte jag att det kunde kvitta.
 
Nu ska jag slappa och se på "Girls", förmodligen den bästa serien som gjorts. Kolla upp ifall ni inte sett den. Just nu går första säsongen på Svt.
 

Nej!

 
Nu ska den ligga här, på väg ut till balkongen. 
Så att jag VET att det är så det FÖRHÅLLER sig.
Och om jag bryter mot det ska det bli DÅLIGT DÅLIGT SAMVETE.
 
Anledningar att inte ens feströka:
 
1. Mitt psyke blir berg-o-dalbana och jag måste göra allt jag kan för att förhindra det nu.
 
2. Rädsla för sjukdomar.
 
 
 

Tips: Uppdrag Granskning!

Jag antar att du inte missat det, för hur skulle man kunna göra det? Men det tål ändå att påminnas om. "Uppdrag Granskning" går som handlade om näthatet mot kvinnor i offentligheten. Eller hot, skulle jag snarare vilja kalla dem, för här handlar det om kommentarfält och privat mejlande som går långt över gränsen för vad som kan kallas oskyldigt bruk av yttrandefriheten. Här är trailern, och programmet ligger uppe på Svtplay ett tag till. 
 
 
I mitt liv fortsätter redigeringen. Jag skriver ut igen, och idag är min skrivare lite trött och väljer att käka upp pappret halvvägs och hänga sig. Det händer då och då, jag skriker okvädesord och går i ilska till Clas Ohlson istället. Kommer hem med inte bara nya pennor, som var tanken, utan även andra saker till företaget. Se här, mamma och pappa! Nu ska det bli ordning på ekonomin inför deklarationen...
 

Glamfittan är här!

 
 
 
Idag kom det en present på posten till mig. 
Eller present och present, jag har ju köpt den själv, men ändå!
Glamfittan är ett halsband designat av en tjej som heter Anja Lanne, och det var min kompis Rebecka som tipsade om dessa fantastiska smycken. Finns i olika varianter, vad det verkar är de handgjorda, så priset 250 kändes billigt tycker jag. Kolla in här!
 
Och så färgar jag håret aprikos lite här och var. Har ni tänkt på att färgnamnet aprikos inte stämmer in på ekologiska aprikoser, som faktiskt ser ut så här:
 
 
Ordet aprikos är alltså bara giltigt i en besprutad värld. Om vi ska vara petiga. 
 
 
... Det här var en bra tanke tills en kompis på fb påpekar att aprikos är aprikosfärgad innan den torkas. Hm. Och jag är nog ovanligt trög idag.
 
 

Att tämja en bångstyrig en. Eventuellt förvilda.

Redigering sa du?
Som fan!
 
 
Vindruvor är bra tilltugg.
 
 
Igår läste jag igenom. En bra grej då är att skriva upp på en liten lapp scener man kommer på som man ska testa  skriva in. Det blir roligare att sätta sig nästa dag när man redan är på gång liksom. Man vet att man VERKLIGEN är på gång när det kommer några eftersläntrare vid 7-tiden. Idag var första dagen på länge som jag kom upp innan 9 by the way. Score!
 
 
Ibland blir jag lite stissig över att jag kanske inte hinner. Ibland blir jag lite chockad över hur snabbt jag kan jobba (idag gick jag igenom 80 sidor; gjorde små och stora ändringar, strök vissa stycken samt skrev in flera nya scener). Ibland känns det pirrigt att jag kommit så pass långt med det här, att jag faktiskt vågar riva och slita i det. Idag t.ex, slängde jag en scen i papperskorgen, som jag alltid har älskat. För den behövdes inte längre! Den blev fånig där! Så det så. 
 
 
Ibland vill det sig inte riktigt och jag blir lite galen på hur dåligt jag skrivit, att jag hur jag än gör fastnar i samma jävla hjulspår, att det inte blir som jag vill; snabbare!
 
 
Ibland sliter jag mitt hår. Som en sann konstnär. Eller tjurfäktare.
 
 
Frukt är bra tänker jag. Apelsiner. Bananer. Och fyra donuts för 25 kronor!
 
 
En regel hemma hos mig är att vi inte städar i redigeringstider.
 
 
Det händer att jag går utanför dörren. Inte så långt just idag, men andra dagar kan jag gå till Pildammsparken. Det är ett bra ställe att samla tankarna på. Få lite skogsdos. Igår var jag och Kolbeinn där. Pratade om livet, gick vilse i labyrinterna. Tog en cigg i amfieteatern, dinglade med benen. Idag skrev jag in lite saker han sa i min roman. Jag gör sånt hela tiden nu, ni får passa er. Om jag känner att det behövs kommer jag att tacka er på slutet, jag lovar.
 
 
 
 
 
 
 

recension: "Genom natten"

 
Stig Saeterbakken är nog en av de bästa författarna jag vet i vår tid. Han tog livet av sig i januari förra året. Hans sista bok heter "Genom natten" och är utgiven på svenska av Vertigo förlag. Jag har recenserat den för dagensbok idag. Det är fint, det där, när man får anledning att kötta på för kung och fosterland i sin bedömning av något. Läs recension här, och läs boken.

RSS 2.0