tenniskjol = yes?

Imorgon åker jag till bokmässan! 
Och jag vet att det tjatats om det, så nu var det sista gången inför. Men klockan fyra är det, okej! Sal F4. 
Nu funderar jag mest över de sista väsentligheterna. Som vad man ska ha på sig?
 
Kanske det här?
 

När orden tar vid

Krönika idag i HD!
 
 
Bild från urpremiären av metaforbrottnin, Moriskan 8e september...

Hålla söndag...

 
I övrigt: jag har fått respons från min kära förläggare på romanprojektet och är i omarbetningsfas. Satt på Simpan och jobbade med Lisa i fredags, och det känns hur bra som helst. Det blir stora förändringar... Det blir kanske tre böcker istället för en. Mer kan jag inte säga just nu.
 
När det gäller ljudboken ligger jag i startgroparna för att få börja.
 
Idag har jag ont i halsen och tänker ta det som ursäkt för att glida omkring i nattlinne och lyssna på Tom Waits gläfsande till Jeanette Wintersons ord. Jag har choklad också. Och glass! Det här kan bli hur bra som helst.

Wiii! Jag vann!

Jag vann ljudbokstävlingen! Tack alla som röstade på mig! 222 personer! Jag är lycklig!
 

recensioner och höstljus

 
I fredags skickade jag romanen till min förläggare. Inte för att jag kände att jag var klar, men för att jag kände att jag ville spy på den. Ibland blir man så trött på sina egna projekt att man inte kan se vad som är bra eller dåligt längre, man vill bara bli klar. Då är det bra med någon annans ögon. Så nu är det bara att hålla tummarna... 
 
 
Idag har jag recenserat en av mina favoritförfattare, och skrivit en krönika om Jeanette Wintersons besök på stadsbiblioteket igår, en helt fantastisk upplevelse. Läs om det här:
recension 
krönika
 
Så här glada var jag och Lovisa efteråt:
 
 


Sen ett tips; att det börjat ett nytt program i P1 som handlar om böcker och är riktigt bra att städa till. Lundströms Bokradio heter det, och du hittar det här. I förra programmet var Jenny Jägerfeld med och det handlade om erotisk litteratur!
 
I övrigt är det höst och ett fantastiskt ljus strömmar in från balkongen. Jag har beställt klipptid och ser fram emot bokmässan som en liten gnu. Och i veckan ska vi se nya Palmefilmen, jag och min syster.
 
 

Rösta på mig som inläsare! Start imorgon...

Det har varit en fabulös helg, med födelsedag, Danmarksbesök och massor av poesi. 
Men det orkar jag inte berätta om nu. 
Idag är jag sjuk, eller egentligen var jag det i helgen också men jag tänkte fuck that, jag har inte tid. Och drack och rökte istället. Så då slår det förstås tillbaka med ökad kraft. Men jag har aptiten kvar åtminston, så jag tror det kallas på bättringsvägen. 
 
Sen sist har jag skrivit tre recensioner. Ni hittar dem på dagensbok.com, jag tänker inte direktlänka den här gången, det är bara att söka. Jonas Gardells igår, två danska i lördags. Varav en var en diktbok PÅ DANSKA; det ni! Okej då, den recensionen kan jag faktiskt länka till, för jag är lite nöjd att jag tog mig igenom det där... 
 
 
Men mest av allt tänkte jag påminna er om att imorgon drar tävlingen igång! 
Vem kommer att få läsa in "Det borde finnas regler" som ljudbok? 
Jag är förstås jävig och hejar på mig själv. Hör mitt ljudprov och de andra tävlandes här, där du även kan rösta på inläsare till Jenny Jägerfelds "Här ligger jag och blöder". Hon är också med och tävlar själv! Tävlingen börjar alltså imorgon. Eller vid tolvslaget? Jag vet inte hur mycket på-minuten de är på Storytel... Men det går bra att rösta fram till den 19e sen.
 
  
 
Nu ska jag lägga mig och läsa ut just "Här ligger jag och blöder". Som jag i och för sig har läst innan, det är ju en av världens bästa böcker, men man måste ju fräscha upp minnet. Som jag berättat tidigare ska jag och Jenny sitta och intervjua varann på bokmässan, på torsdagen kl 16-16.20, missa inte det om du råkar vara där! Tydligen tänker sig Ada att det ska vara "som att man tjuvlyssnar på ett väldigt privat samtal mellan er om era böcker". Jag tror inte att det kan fejla faktiskt...
Sal F4 ska vi vara i, har jag precis fått reda på nu!

Var är våldtäktsförövarna?

 
Min kompis My Vingren är skitbra. Det var hon som startade gruppen "Macho i kollektivtrafiken" där hon visade upp med foton hur killar särar på benen i tunnelbana, på bussar och tåg, och därmed tar mer plats än kvinnorna som sitter bredvid. Ofta onödigt mycket mer plats i förhållande till vad de faktiskt behöver.
 
Nu har hon startat en grupp som heter "Var är våldtäktsförövarna?" och idag kom den här filmsnutten på facebook. Se den och fundera över varför killar inte får den här behandligen i rätten. Och varför det anses i sin ordning att tjejer får det.
 
Vilket samhälle vill du själv ha? Ett samhälle där vi håller förövarna om ryggen och antar att tjejer som anmäler våldtäkt ljuger? Eller ett samhälle där vi står på offrens sida, och ser till att förövarna skärper sig i sitt beteende?
 
My skriver ännu mer om det här, för dig som trots allt inte känner igen dig.

Studio, snygga hus och en gigantisk spindel

Som jag tidigare nämnt vann jag tävlingen på Storytel och det blir ljudbok av "Det borde finnas regler". Wiii! Störigt nog är jag inte nöjd här. Min dröm är även att få läsa in den själv.
Vilket jag också kommer att få tävla om. 
 
Idag spelade jag in ljudprov till detta i Lina Kvists studio. Så här såg det ut:
 
 
 
 
 
Tack Lina för hjälpen idag! 
 
 
Och så lite reklam: Om du själv vill spela in nåt går det bra att anlita Lina via hennes hemsida.
Den 12 september kommer omröstningen på Storytel att börja. Då får du se om du tycker att jag läser in min bok bäst... 
 
I övrigt var jag hemma lite i helgen. Träffade min favoritkusin Ninni för första gången på väldigt länge. Vi hade vinkväll i deras fantastiska hus till fyra på morgonen. Var det länge sen sist får man ju ta i ordentligt. Hon sa att hon kände igen det där med lekstugan i romanen, mindes att vi brukade klättra upp på taket där. Och göra egen äppelsaft av äpplena i trädet. Och tänk när vi lekte Påven bannlyser och till och med de vuxna var med och lekte! Och Bjarne klättrade upp på taket och kikade fram bakom skorstenen, ja det var tider det.
 
 
          
 
Och så fikade jag med Emma. På faster Ingers farmorsbullar, som var så goda att vi faktiskt tog två st i ett svep, inga knussligheter.
 
 
 
Och den gigantiska spindeln då?
Den kom hos Ninni, sent på natten, i snabb fart tvärs över golvet. Fy fan för husspindlar! Emma påstår att det är gott att ha dem, det visar på att man inte har problem med mögel och fukt. Men läskiga... Det fanns tre hundar och lika många katter, men inte en enda var man nog att döda den. Hur stor den än var lyckades den förstås försvinna samma väg som den kom ifrån: ett för ögat osynligt hål i väggen. Huga. Det är en bra sak med min lägenhet, känner jag.
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0