Från helvetet

Min första recension som en i redaktionen på dagensbok.com ligger nu uppe. Lite skraltig här och var, ser jag, men nu kan det ju bara gå uppför?
Läs recensionen här.
Mitt tips till er är att först läsa den här boken, och sen plöja Alan Moores och Eddie Campbells tegelstenstunga men ack så intressanta serieroman "From hell". Filmen med samma namn är enbart löst baserad, och sin vana trogen har Alan Moore förbjudit all association till sig själv. Serieromanen är ett ambitiöst "träsk", för att referera till min recension, och tar sin lilla tid att komma igenom. Men alla gånger är det värt det.

Närkontakt av viss grad. Plus lite annat.

Ikväll anlände jag till ett möte i taxi och blev kallad gangster. Intressant.

 

I övrigt: min syster är här, min yngsta, och det är riktigt trevligt. Jag skickade iväg henne på dejt och hon hörde av sig dåligt. Så jag ringde elva gånger och hon blev lite skrattig av min oro. "Ja, mamma". Jag lovade att lugna mig och började fundera över hur jag egentligen skulle bli som mamma...


Nu när jag kom tillbaka hem från mötet var det något odefinierat som sprang över gräsmattan. Som tur var är jag nyfiken. Gick fram och kikade och såg snart att det var en igelkott med en plastpåse fast i taggarna. Jag trampade på plastpåsen och det taggiga knyttet stannade. Den hade snärjt in sig rejält och jag såg ju på språngmarchen att den försökte komma loss. Det var inte det lättaste. Jag höll i påsen och skakade lite. Inget hände. Igelkotten var tung och hoprullad och rädd. Jag försökte prata lugnande till den i mörkret, medan jag lirkade och vände och slet. Så hittade jag änden på plastpåsen. Och lyckades.

Jag lämnade igelkotten och hoppades att den inte tänkt sig plastpåsen som en cape i natten, en superman-image som jag nu i så fall gravt krossat åt den.

 

I övrigt händer det för mycket i mitt liv för att börja avbeta punkterna som gjordes i förra inlägget.

Men det kommer. Det kommer.

 

obs: igelkotten på bilden är inte igelkotten i texten. (Även om min kamera numera är lagad och snart i bruk igen!) Den kommer från bloggen saraelisabet.wordpress.com och jag tackar för lånet utan att ha frågat.


nästan en uppdatering

Min blogg, min blogg. Förlåt att jag överger dig.

Typiskt mig. Ta ett citat och totalt förvanska det. Nog från min mammas sida.

Inget illa ment. Jag ser det inte som en defekt.

Jag tänkte bara säga att jag är fullt medveten om att det här är världens sämsta blogg för tillfället. Jag har ingen kamera att dokumentera omvärlden med. Jag har för mycket på alla plan för att det här ska vara hållbart. Det här=att uppdatera vettigt.

En blogg är lite grann som ens disk. Den finns alltid där och väntar på en.

Jag skrev en liten lista på Ica häromdagen. Saker jag ska ta upp i min nästa blogguppdatering. Det blev ganska ambitiöst:


Förtydligande:

 

* 50öringarnas död

* arbetet med fjortisromanen

* kulturdebatten

* dagensbok.com

* Jack the Ripper - Rekommendera att först läsa den som kommer nämnas i dagensbok, sen läsa Alan Moore-serien

* det faktum att jag regelbundet tränar på gym nu - "gymskräcken del 3"

* sommarens läsningar: reklam - skriv i profilen?

* färskpotatisens fall

* nämna Gaza genom att diskutera huruvida man ska skriva nåt om det och i så fall vad

 

Som en spännande liten teaser lämnar jag det så här och hoppas återkomma lördag morgon. Lördag, som jag för övrigt ser fram emot. Det är min mammas födelsedag förvisso, vilket förstås är fint även om vi inte ska fira ihop. Men det är även dagen då kronprinsessan Victoria gifter sig. Om någon nu missat det. Jag är inte för monarkin, men jag är för stora bröllop och överdriven rapportering av vackra klänningar. Jag tycker om att begeistra mig lite. Jag tycker om när expertkommentatorerna är på plats. Det är lite grann som Oscarsgalan, tänker jag. Fast utan priser och tattigt och svenskt.

Jag kommer alltså att sitta framför teven från ett-tiden till sex-tiden. Sen på kvällen är det fest med tema '94, och det är också en anledning till att jag ser fram emot lördag. Men dessförinnan alltså: pensionärsvarning och mys.

Och ja, just det, jag har blivit refuserad sen sist. Wahlström och Widstrand. Konstigt nog gör det inget.


den här världen är tramsig

Facebook says:
"Anders Bagge. Mange, der synes godt om Mia och Klara, synes godt om det."
Och föreslår att jag ska trycka på knappen att jag "synes godt om" detta.
Ja, jag har facebook på danska.
Ja, det är en tramsig värld.
I övrigt är Mannen med hatten här och jag är inte så mycket på internet som jag brukar.
Rätt skönt, med fasta ramar och tvång till och från.
Men jag synes ikke godt om Anders Bagge.

RSS 2.0