spyfluga.

image137

Stod och pratade lite med han den andre i det lilla förlaget, det var precis innan jag skulle gå hem, hade bestämt mig, var på väg. Vi pratade lite om förlagsvärlden, om allt det där jag trängt undan märker jag, allt det där som jag struntat i att bry mig om, som jag tänker inte är en del av mitt liv längre.

Jag vill bara ha det lyckade i mitt liv, kan man tycka. Bara det som sprudlar i magen, som känns lagom lätt men bra, som ger avkastning. Jag vill ha avkastning.

Förlag ger inte avkastning.
Förlag är de höga hästarna från artonhundratalet. Kul va? Tänk. Att vi har kvar dem. Så för härligt pittoreskt antikt, smakar som balsamvinäger med cheddar.

Grejen är att jag inte tycker att jag är så himla dålig.
Jag tar mig uppåt och jag har nått vissa mål, men utgivning? Nej, det får jag inte.
Jag får till och med ställa ut mina tavlor, haha, som är ungefär en hundradel lika genomarbetade som min roman. En liten spott jämfört med en stor jävla ocean, o ja, det är härligt att de får hänga på väggarna o betraktas av folk som inte köper dem, det är härligt. Men va fan! Avkastning...

De är de många, de fått publicera! Spretiga historier som inte hänger ihop, eller tråkiga deckare som massproduceras; herregud Beck-filmerna får ju för helvete göras; världen är inte en rättvis plats!

Kultur lönar sig inte.
Kultur är inte till för att löna sig.
Kultur är det lilla barnet som leker för lekandets skull, att det sen blir nåt vackert i slutändan: det är slumpen. Man kan inte reproducera det. Slumpen är vacker, men man kan inte digitalisera, skriva en manual, trycka upp det i trettitusen kopior!

Min bok skulle gärna få tryckas upp i trettitusen kopior.
Men jag är inte Liza Marklund, så folk skulle inte vilja köpa den på Pressbyrån i pocketformat.
Vilket kanske är bra, för hur jävla mycket går till författaren på det?

Det är realisation på kulturen, vi har ett borgerligt styre.
Att göra revolution mitt i det skulle vara ödesdgert, eller hur?
Jag är den rosa elefanten, jag har inga hämningar. Men jag har inget självförtroende heller just nu. Sug min feta balle och spy efteråt.

Nu ska jag äta macka och sova. Godnatt fula jävla spyflugevärld, imorgon är jag solsken och danskung.
ps. bilden är snygg va? Hoppas Åskar godkänner att jag snodde den...

Säljerydsrapporten

Säljerydsfestivalen.
En festival helt utan bråk, fullt av flummiga hippies med långa långa dreads, mycket kärlek och glädje, samt en Ingmar som med ett stort leende håller i alla trådarna. De jobbiga är de gubbar som fått i sig lite för mycket öl, och med sin ryggsäck och sina vinglande ben mest är vägen. Annars är det som sagt en lugn grillplats vi kommer till, en liten gård med ängar där folket tältar, stånd där man säljer quinoakako och torkad frukt, och eventuell haschdoft dövas av den stora brasan i mitten. En fredlig lägerskola, alla är här för att ha trevligt. Att solen uteblir just på lördagen, när vi är hä, märks inte alls.

Jag har som vanligt ingen egen kamera,så här kommer några bilder i efterhand:

image134 garntråden vi artister fick knutna runt handleden istället för stämpel i entrén tyckte jag var gudomligt söt, här fotograferad idag på balkongen.
image135jag hade på mig mina gummistövlar. även om det inte var gyttja à la Roskilde, så var regnet i luften. Det höll sig dock bakom molnen till allas lättnad. men har man snygga regnstövlar gör det väl inget att ha dem på sig?
image136den här klänningen från Madonnakollektionen i höstas hade jag på mig, fast i svart. Och jeans under.

(Och gud jag måste verkligen skaffa en kamera, hur kul är det med de här bilderna när jag har varit på Säljerydsfestivalen??)
Dansade loss i en egen liten sfär (ja jag vågar sånt. dessutom är det omöjligt att stå still när marcus o de andra showar o har sig på scen) till Je t'aime mon amour. Jag åkte dit med Anders Tornblad. Vi hittade till och med en del artister att boka för senare slam.

Läsningarna gick bra. Midas var lite av en faorit, han är tydligen hemmahörande där i bygden. Ev lockade vi även en skara till Picknickpoesin på lördag. Jag sa i bilen att jag ville vara konferencier, eller mc som anders säger, på Olivia-slammet. Jag har ju faktiskt aldrig varit det, o att tävla varje gång är kanske lite väl förmätet.
Jag vet inte om de gillade min rosa elefant, men den kändes i alla fall bra, för mig. Jag kände att jag rockade, även om det även inspirerade mig till att skriva om en del. Och det är bra att jag läste kärleksdikten, nu blev det äntligen tydligt svart på vitt att den måste styckas ner!

Punk som förband kanske? Kennel o Kebab övertygade verkligen oss med sina avgrundsskrik och suveräna texter. Energi, energi!
Reggae så det stod härliga till, samsades med Lars Winnerbäcksmäktande toner av fyrtioårig trubadur. Vi ska ha honom!

Visit-Peter stod i köket, det var märkligt. Han påminde mig om att jag måste få Mattias att ringa lite samtal. Cp-dator... Så hejs så länge.

ps. Emma: Jag såg henne inte, men jag tror de gillade vår dikt.
Ida: Underbart att gå över gårdsplanen och prata med dig, på arbetstid!
Malene: boken är snart klar, förlåt att jag segar mig.
Anna: Nej jag vet inte vem Mauritz Tistelö är men du fick mig att vilja googla det. Och tack för en underbar bok! Jag har inte läst allt än, tar det långsamt. Men jag gillar din ton och din förmåga att inte hela tiden använda samma grepp utan variera ditt språk.

se mig läsa!sommarbilder:
1. Åskar och Linda på fotoutställningen. Även Frida var med på den, hon har inte anlänt från Malmö på bilden...
2. Karolina, jag och Peter kollar på de fina fotona och smuttar vin.
3. soffan full. Elisabeth, Karolinerna och Peter.
4. Elin och Frida.
5.efteråt frös vi på de luxes terass. Jag o Peter i samtal. Jag testade deras jordgubb daiquirys, två ggr.
6. fest som höll på till fyra på morgonen, hos Peter. Här Åskar och Anders.
7. Mannen som snart ska gifta sig.
8. Sixten.
9. Jag.
10. Åskar.
11. Peter, Karolina och jag. Att det kan vara så kul med Sangria!
12. Pontus var också med på festen. Även om fotot blev så här...


Lite reklam:

lördagen den 21 juli blir det Säljerydsfestivalen för Växjö Poetry Slam. Ännu ej klart vilka som kommer stå på scen, förutom mig själv och vår ordförande Anders Tornblad, båda taggade med nya dikter....
Kl. 20.00 på ännu okänd scen.lördagen därpå, den 28 juli, är det dags för picknickpoesi i Linnéparken. Som vi har längtat! Och ni också hoppas jag. Kolla in närmare info på hemsidan, se länken här intill. Men Wire Moves kommer i alla fall att spela, och det kommer vara fritt fram för dig som vill ställa dig på scen och läsa egna dikter! Ta mod till dig! Kl. 15.00 börjar spektaklet, ta med fikakorg.


den 18 augusti (inget annat, tack för påpekandet Anders!) smäller det! första tävlingen kickar loss för höstens schema. Olivia Bergdahl kommer till Plan B's innergård som gästpoet, jag kommer att tävla, och kanske även du? Kom igen, vässa pennan eller tangenterna och visa vad du går för!än så länge vet vi inte så mycket mer än datum, men förhoppningsvis om allt klaffar kan ni se fram emot det första ölsponsrade poetry slammet i Växjös historia, den 15 september invaderar vi Kafé de luxe. Storpoet är ännu ej klar, men vi lovar något utöver det vanliga... Detta får ni inte missa, håll ögonen öppna för mer information!

lite reklam...

För er som gillar mina skriverier om film finns det nu en text om Bruce Willis och "Die Hard" uppe på www.tellusfilm.com. Du går till förstasidan, sen klickar du på krönikor, och därifrån hittar du, jag lovar. Jag vägrar ge en direktlänk, eftersom jag passar på att göra lite reklam för sidan också... Det tror jag de gillar!

Inte min bästa text kanske, men... ändå.

image96

RSS 2.0