Bästa-listan.

Bästa-listan.
Bästa skorna just nu. Provade dem redan i höstas, men köpte först för en månad sen. Då på rea, 200 spänn.

Bästa filmen just nu: Farväl Falkenberg. Oj, oj, oj! Läs mina skriverier om denna underbara pärla på http://tellusfilm.com/recension.php?id=85001379  och  http://tellusfilm.com/kronika.php?id=115002887....Bästa tv-serien just nu: Grey's anatomy. Vet inte varför, jag har aldrig gillat sjukhusserier tidigare. Och egentligen följer jag inte den helhjärtat. Bara har den som bakgrund när jag sitter och jobbar med texter på kvällen och Åskar är i ateljén.Bästa att se fram emot nu: Mando Diao imorgon på Kafé de luxe. AAAH! Har ännu inte sett dem live, men nu är det dags. Hoppas de kör lite låtar från förr också. Och att golvet håller...
Bästa att se fram emot för stunden, alltså PRECIS just nu: att Anna snart kommer hit, så ska vi äta chips och se på Farväl Falkenberg igen (jodå, det är en sån film man vill se om)Bästa inför sommaren: att Emma söker jobb här. "Tänk om vi skulle vara i samma stad i sommar, Lina! Kanske till och med på samma jobb! Då kan vi liksom hänga..." Jag och Emma kan hänga. Skulle livet kunna bli mer fulländat?Bästa bebisen: Idas systers lilla Stina. Oj vilken söt liten sak. Och så Nora på köksdörren förstås!
Bästa musiken just nu: den där låten med Muse som jag inte vet vad den heter, som är i min mP3-spelare.
Bästa "godiset" just nu: blåbärsmuffins som jag bakade igår, de ligger i frysen och väntar...
Bästa affären just nu: nystartade Fröken Ö i stan. Tjej som öppnat secondhandbutik med utvalda kläder. Sådär som i Stockholm ni vet, fast billigare! Så att man har råd. Ligger på Järnvägsgatan och jag tror jag springer dit redan imorgon när.....


Bästa överlag just nu:....PENGARNA KOMMER!!! Tiotusen in på mitt konto, tjoff säger det bara! Så välförtjänt. Faktiskt. Jag är ett riktigt litet pluggo nu, när det är så roliga utbildningar jag går....


178489-5


Bästa doften just nu: Åskar. Jag vet att det låter smörigt men han luktar alltid bäst.
Bästa kurslitteraturen: den vi har till kulturjournalistiken. Tack tack, första gången i mitt liv som jag bara, bara har rolig kurslitteratur! Även om vissa böcker är jobbigt tjocka, så tack! Tack.

Bästa med mina dreads just nu: att de vuxit så mycket. Jag är i en "lång-period"....
Bästa saken i svensk politik just nu: (seriös punkt, eller hur) Att Mona Sahlin förmodligen blir ny partiledare. Och genom det får hon också mer utrymme i media, har ni tänkt på det? Fantastiskt roligt!


178489-4


Bästa klädesplagget just nu: jag får väl säga min jacka. Även om jag svettas i den jämt och ständigt, så är det ju fantastiskt att jag aldrig, faktiskt aldrig fryser...
Bästa komma-igång just nu 1: att jag börjat träna regelbundet Hälsostudion.
Bästa komma igång just nu 2: att jag jobbar aktivt med min roman och snart ser slutet på flera års mer eller mindre effektivt arbete...

Varför vinner jag inte?

178489-1

Kom tvåa i tävligen igår. Poetry Slam på stadsbiblioteket, och det stör mig. Fan.
  Ändå var det helt fantastiskt vad jag klättrade uppåt. Efter första dikten var jag säker på att de hatade mig. Jag kommer inte ens att komma till final, tänkte jag. Och jag som hade planerat, som vanligt så jävla perfekt in i minsta detalj, hur jag skulle göra, vilken dikt jag skulle läsa när och så vidare. Vinnardikten hade jag utsedd, den var det viktigaste, det visste jag ju sen förra gången.

Förra gången: då jag gick till final efter att överlägset (jodå, jag överdriver inte) ha vunnit hela grundomgången. Så tog jag en dikt som jag var sådär säker på om den funkade eller inte. Vilket förstås märktes.

Det är något väldigt fult över att bli besviken när man inte vinner. I Sverige speciellt, här ska man ju vara så liten i orden och tacksam på jorden. För vadå? Jag är tacksam över att jag slutligen kom till final, men hej! Det var väl för i helvete min egen förtjänst? Jag visste att den dikten var en vinnardikt, annars hade jag väl inte beslutat att vänta med den till slutet. Men nu fick jag ta den som andradikt. Det kunde inte hjälpas, allt går ju om intet om man inte kommer till final. Så jag körde på. Politik och kritik i barnröst, publiken jublade. Förstås. Fan, jag visste det... I finalen, som jag kom till (därav den duktiga klättringen, som jag trots allt ska vara nöjd med), hade jag plågor med att välja dikt. Jag tog en gammal, som jag faktiskt läste första gången på Loftet, den sedan länge svunna scenen i Malmö (Hedmanska gården är inte handikappanpassad. Och så långt har diskrimineringslagen gått i det svenska rädda samhället, där vi ska vara alla till lags, att folk faktiskt får lov att stänga igen sina ställen om det inte passar enligt punkt och pricka).

Jag läste bra. Kanske gjorde jag den dikten bättre än någonsin. "...och så måste du säga: jag skiter i träningen! Och så måste du säga: jag skiter i ALLT!" Och visst fick jag höga poäng. Men i final krävs det trots allt en del engagemang i världsklass, en del politisk satir eller åtminstone en dikt som vill säga något djupare. Inte mig emot, så ska det väl vara. Men fan.

Fredrik var ende killen och han vann. Kronobergaren frågade mig om jag var besviken, "klart jag är det", om jag trodde att han fick mer röster för att han var kille, "nej det tror jag inte". Tillade: "men man börjar ju undra."

Nu är det om från början inför nästa tävling. Fan, fan, en chans kvar. Marie borde få den platsen, men det är klart jag vill ha den. Man får inte vara så här, som jag är, och VILJA vinna, vilja vara bäst. Inte säga det högt, det får man inet; ödmjukhet.

Men fan ta ödmjukhet; det här är tävling.

Första inlägget

Detta är alltså min blogg. Känn dig som hemma. Kommentera gärna. Lev väl.


RSS 2.0